Boskalis en TomTom sluipschutters

Sifratelli - 20 maart 2012, 09:01

Boskalis en TomTom bouwen momentum op om fors uit te breken.

Voor vanmorgen verwacht ik dat de beurzen een identiek beeld laten zien aan gisteren met weinig schokkende bewegingen. Het gebrek aan richtinggevend nieuws is een prettige bijkomstigheid voor de aandelenmarkten om alles weer op een rijtje te zetten.

 

Toch zijn er enkele aandelen die fors kunnen uitbreken. Mijn oog is daarbij gevallen op Boskalis en TomTom die als een sluipschutters in een terughoudende markt momentum opbouwen.

 

Technisch ziet het er naar uit dat Boskalis de domper na het missen van het Wheatstone project volledig heeft verwerkt en dat een krachtige uitbraak aanstaande is. Ditzelfde geldt voor TomTom.

 

TomTom heeft het, na de tegenvallende rapportage van de jaarcijfers op 28 februari, zwaar te verduren gehad met een koersdaling van 15%. Hoe verdeeld de meningen ook zijn omtrent TomTom, het ziet het er naar uit dat de technische GAP die op 28 februari is ontstaan (€4,32) spoedig wordt opgevuld.

 

De gezamenlijke rapportage van een 10,2% belang door Janivo en Cyrte daags na de stevige koersreactie (niet de minste) steunt mijn gevoel dat TomTom op de goede weg is met het transformeren van een hardware naar een software onderneming. Tevens de stilte waarmee deals tot stand worden gebracht en de terughoudendheid met betrekking tot financiële details doen mij vermoeden dat er op den duur wel eens iets moois uit kan komen.

 

Verder moet men in het achterhoofd houden dat de “overnamemachine “ ook langzaam op gang is gekomen. TomTom is zeker een gewillige prooi. “Volgens mij heeft Apple nog wat centen te besteden”!

Nieuws

Volle macroagenda en eerste bedrijfsresultaten

Sentiment oogt nog altijd sterk.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers flink omhoog

Altice blijft aandeel om te mijden.

13 januari 2018, 11:10 - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX de sterkste stijger.

12 januari 2018, 22:10 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BOSKALIS... toevoegen aan uw watchlist 31,74 0,38% 0,12 31,62
TOMTOM toevoegen aan uw watchlist 8,62 -0,92% -0,08 8,70