Woningmarkt Nederland stort verder in

Jan Robert Schutte - 3 september 2011, 14:19

Op dft.nl staat een artikel waarin wordt gesteld dat de woningmarkt verder in het slop raakt en de prijzen van de huizen zullen verder dalen met ongeveer 7%.

Dft.nl refereert aan een rapport, dat de TU Delft heeft opgesteld in opdracht van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de verstrekker van de nationale hypotheekgarantie. Het rapport is inmiddels aangeboden aan het ministerie van Binnenlandse Zaken om de ernst van het probleem onder de aandacht te brengen.

Het rapport bepleit dat tijdelijke maatregelen van het kabinet om de woningmarkt te stimuleren langer van kracht blijven. Het gaat dan om de verlaging van de overdrachtsbelasting en om de verhoging van kostengrens bij de hypotheekgarantie van €265.000 naar €350.000.

De banken halen de teugels bij het verstrekken van hypotheken aan en dat komt volgens het rapport „op een uiterst ongelukkig moment”.

De verkoopprijzen van bestaande woningen zijn sinds 2008 met ongeveer 8 procent teruggevallen. Op termijn kunnen ze met maximaal 6,9% afnemen, aldus het rapport. Bij ongewijzigd beleid zal de prijsdaling in 2014 al uitkomen op ongeveer 4% en in 2015 op meer dan 5%.

Unibail-Rodamco verdwijnt uit AEX-index

NYSE Euronext berichtte gisteren: "vastgoedfonds Unibail-Rodamco verdwijnt in maart 2012 waarschijnlijk uit de AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs."

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf voldoet volgens Euronext niet meer aan de voorwaarden voor een notering in de hoofdindex. De activiteiten van het hoofdkantoor en de activa in Nederland zijn relatief klein geworden in verhouding tot de omvang van de onderneming, aldus het beursbedrijf.

Dit betekent dat Unibail-Rodamco, als er in de tussentijds niets verandert, bij de volgende jaarlijkse herweging uit de AEX zal verdwijnen. Bij de recente kwartaalherziening van de indices traden geen wijzigingen op, zo meldde Euronext vrijdag.

 

Wij handhaven het sell-advies voor Unibail-Rodamco
Ondanks dat Unibail-Rodamco afgelopen week sterk herstelde, blijven wij negatief gestemd en handhaven het sell-advies. Ons eerste koersdoel is €124,50 en bij een doorbraak van dit niveau zou Unibail-Rodamco kunnen afglijden richting het dieptepunt van 2010 rond €120.

U kunt uw ideeën, suggesties en tips aangeven in het commentaarveld onderaan deze column. Tevens kunt u mailen naar info@aandeelvandeweek.nl

Met vriendelijk groet,

www.aandeelvandeweek.nl

Disclaimer
Het Aandeel-van-de-Week-team heeft (nog) geen positie in Unibail-Rodamco. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNIBAIL-... toevoegen aan uw watchlist 203,00 0,00% 0,00 203,00