Unibail-Rodamco verkopen: koersdoel €124,50

Jan Robert Schutte - 21 augustus 2011, 15:19

Unibail-Rodamco is een Frans-Nederlands vastgoedbedrijf dat in 2007 ontstond na de overname van Rodamco Europe door het Franse Unibail. Het vastgoedfonds ziet zich geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco ziet zich geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen. Zo woedt de Europese en Amerikaanse schuldencrisis nog steeds in alle hevigheid. De (wereld)economie staat onder druk waardoor het consumentenvertrouwen steeds verder daalt. Dat dit niet bevorderlijk is voor (zakelijk) vastgoed is evident. Ik ben dan ook flauw op het vastgoedfonds en hanteer een minimale koersdoel van €124,50, vandaar de 'sell'-opinie.

Unibail-Rodamco is een Frans-Nederlands vastgoedbedrijf dat in 2007 ontstond na de overname van Rodamco Europe door het Franse Unibail. Het fonds staat genoteerd in Parijs en Amsterdam en maakt deel uit van de CAC 40-index, de Euronext 100-index en de AEX-index. Het vastgoedconcern is actief in Frankrijk, Nederland, Spanje en Zweden en bezit winkelcentra, kantoorpanden en tentoonstellings- en conventiecentra met een totale waarde van €24,8 miljard.

Inmiddels staat zo’n 7 miljoen vierkante meter leeg in Nederland, circa 20% van de totale oppervlakte aan kantoorruimte. Naar verluidt zal de leegstand de komende 5 jaar nog aanzienlijk stijgen tot 10 à 15 miljoen vierkante meter. Op vrijdag 12 augustus 2011 zond Nieuwsuur een reportage uit: “Kantoorruimte te huur”. Klik hier voor de ruim 7 minuten durende uitzending.

Op 20 juli bij de presentatie van de halfjaarcijfers stelde Unibail-Rodamco beleggers een 3% tot 5% lagere winst voor het gehele jaar in het vooruitzicht.

Unibail Rodamco
 
Charttechnisch bezien is er geen reden tot optimisme (behalve voor de beren). In augustus doorbrak het aandeel de (blauwe) stijgende steunlijn in de weekgrafiek die kan worden getrokken vanaf juni 2009. Unibail-Rodamco veerde op vanaf het dieptepunt van €124,50 en stuitte op het 180 (weeks) exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA 180).
 
Unibail Rodamco Daily

Bovenstaande daggrafiek illustreert het (bearish) wigpatroon waaruit het aandeel dreigt te vallen. Een neerwaartse uitbraak van dit patroon impliceert een koersdoel van €124,50 zijnde de low van augustus. Wij verwachten dan ook een versnelling van de daling zodra het laagste punt ad €138,50 van dinsdag 16 augustus 2011 wordt doorbroken. Mocht het dieptepunt van augustus eveneens worden doorbroken, dan sluiten wij een koersdaling richting de low van 2010 (rond €120) respectievelijk 2009 (rond €87) niet uit.

Unibail Rodamco Hourly
 
Op bovenstaande uurgrafiek is duidelijk de horizontale weerstand te zien rond €144,50. Met een stoploss boven €144,50 en een koersdoel van (minimaal) €124,50 achten wij Unibail-Rodamco een kansrijke shortkandidaat, met een goede risk/reward-ratio. Actieve beleggers zouden 1 shortpositie kunnen innemen en bij een doorbraak van €138,50 hun shortposities kunnen uitbreiden. De slotkoers van Unibail-Rodamco op dinsdag 16 augustus is €141.

Unibail-Rodamco verkopen met koersdoel €124,50

Speculatief kan er alvast een shortpositie worden ingenomen met een strakke stoploss boven €144,50. Ons eerste koersdoel is €124,50 en bij een doorbraak van dit niveau zou Unibail-Rodamco kunnen afglijden richting het dieptepunt van 2010 rond €120.

U kunt uw ideeën, suggesties en tips aangeven in het commentaarveld onderaan de column. Tevens kunt u mailen naar info@aandeelvandeweek.nl

Met vriendelijk groet,
www.aandeelvandeweek.nl

Disclaimer
Het Aandeel-van-de-Week-team heeft (nog) geen positie in Unibail-Rodamco. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Nieuws

Mario Centeno vanaf morgen president eurogroep

Portugese minister neemt mandaat van Dijsselbloem over.

11 minuten geleden - Lees verder

Stijgend beheerd vermogen zorgt voor hogere winst BlackRock

Beheerd vermogen met ruim een vijfde gestegen.

28 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen hoger rond middaguur

Onderhandelaars CDU/CSU en SPD bereiken voorlopig akkoord coalitie.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Avantium grote daler op groen Damrak

Euro stijgt na nieuws over Duitse coalitie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: JPMorgan verlaagt koersdoel NN licht

Aandeel blijft evenwel een favoriet van Amerikaanse zakenbank.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNIBAIL-... toevoegen aan uw watchlist 204,50 0,25% 0,50 204,00
UNIBAIL-... toevoegen aan uw watchlist 204,50 0,25% 0,50 204,00