Gelooft u nog in Pharming?

Selwyn Duijvestijn - 8 maart 2011, 14:59

Ik ben al een tijd geleden opgehouden met het geloven in Pharming. Natuurlijk is het een mooi verhaal en zou het sprookje een zeer mooi einde krijgen als Rhucin ooit goedgekeurd wordt of het concern voortijdig opgekocht wordt door een Amerikaanse gigant met een grote zak vol geld.

Het aandeel Pharming zal vanwege de enorme omzetten binnenkort overgaan naar de Midkap. De volumes zijn zo hoog omdat er bijna om de week nieuwe aandelen worden uitgegeven, terwijl vervolgens iedere andere week de grootaandeelhouders de onderhands verkregen stukken weer dumpen. De speculatieve particulier blijft ondertussen hoopvol inkopen en tegen vrienden en familie fier vertellen de trotse eigenaar van maarliefst 20.000 aandelen te zijn. Dat die aandelen momenteel maar 12 cent waard zijn wordt er niet bij verteld. Dat diezelfde aandelen eerder tegen 20 cent zijn aangekocht natuurlijk al helemaal niet. Gelooft u nog in Pharming?

Ik ben al een tijd geleden opgehouden met het geloven in Pharming. Natuurlijk is het een mooi verhaal en zou het sprookje een zeer mooi einde krijgen als Rhucin ooit goedgekeurd wordt of het concern voortijdig opgekocht wordt door een Amerikaanse gigant met een grote zak vol geld. Maar het goede einde voor dat sprookje lijkt steeds verder weg te komen liggen, zolang het bedrijf gekenmerkt blijft worden door aandelenemissies en opgepoetse persberichten die grootaandeeelhouders gelegenheid geven om te dumpen.

Pharming Group meldde voor 2010 een groter nettoverlies dan verwacht. Het praatje van CEO Slijmen de Vries was er niet minder om. Hij vertelde zich te verheugen op het uitrollen van Ruconest in Europa en het voortdurende proces om Rhucin zo snel mogelijk de Amerikaanse markt op te brengen. De aanvraag voor medicijn Rhucin in de VS werd onlangs echter afgewezen. Dit is een flinke klap in het gezicht voor Pharming en het aandeel werd de dag van bekendmaking terecht erg afgestraft. Analisten schatten de vertraging voor het op de markt brengen van het medicijn op maarliefst 18 maanden. Indien de toezichthouder het dossier in behandeling had genomen zou Pharming bovendien recht hebben op een mijlpaalbetaling van 5 miljoen dollar, maar ook daar moet nu dus op gewacht worden.

PHARMING_Daily__20-4-2010_-_8-3-2011Het klinkt allemaal niet best. Ook technisch gezien ligt Pharming er niet goed voor. De TurboTradingTrend is al tijden niet meer boven de nullijn geweest en loopt bovendien na een kleine opleving de laatste dagen weer verder en verder terug. Het momentum is volledig weg en de volumes op de dalingen zijn hoger dan gemiddeld. Ik ga uit van steeds verder dalende koersen. Dit aandeel moet alleen gekocht worden door de eeuwige optimist die hoopt op een overname.  

Al met al kan ik iedereen vooral aanraden goed zijn huiswerk te doen en niet zomaar in te stappen in aandelen als Pharming. Er kan snel rendement behaald worden, maar in tijden als deze kan er bij Pharming vooral ook erg snel veel geld verloren worden. Pas op met Pharming en laat u niet meeslepen met het sprookje, tenzij u graag teruggevoerd wil worden naar uw kindertijd en zo af en toe nu eenmaal een leuk verhaaltje wil horen...

 

 

Selwyn Duijvestijn
Turbo-Trading.nl

Selwyn Duijvestijn is een selfmade beursdeskundige en expert op het gebied van handel in turbo's. Op zijn persoonlijke website www.turbo-trading.nl geeft hij zijn mening over door hem opgemerkte kansen in verschillende markten. Via een geheel eigen werkwijze selecteert hij kansrijke turbo's en beoordeelt deze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Er wordt maandelijks gestreefd naar een hoog rendement voor bezoekers en leden die de turbo portefeuille volgen.

 

Nieuws

Oud topman RoodMicrotec verkleint belang

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

BlackRock wijzigt belang in Wolters Kluwer licht

Kapitaalbelang fractioneel hoger.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot stemrecht in Gemalto

Stemrecht boven drie procent.

Gisteren - Lees verder

Shutdown VS in gang gezet

Te weinig steun voor tijdelijke verlenging.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Wisselend beeld.

19 januari 2018, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHARMING... toevoegen aan uw watchlist 1,50 15,38% 0,20 1,31